top of page

Pasif Gelir Nasıl Oluşturulur?

Uykunda para kazanmanın mümkün olduğu müzik endüstrisine henüz gözlerini açmadın mı?


Eğer yaratıcı bir birey isen ve müzik endüstrisinde bir meslek edinip hayatını buradan ilerletmek istiyorsan, pasif gelir oluşturmak istiyorsan, bu gönderi sana gelsin...


Artık senin için çalışan bir sistem kurmanın vakti geldi.


Yanlış anlamayın, pasif gelir çalışmadan kazanılan gelir değildir. AKTİF olarak çalışmadan kazanılan gelirdir. Yani haftada 72 saat çalışıp ayda 4000 TL maaş almak yerine, 72 saatlik çalışmadan sürekli olarak her ay 4000 TL kazanmaktır. Bunu gerçekleştirmek, hayalleri için çalışabilecek CESUR, YARATICI ve GİRİŞKEN insanların işidir.


Toplum ve çevre bütün hayatın boyunca sana para kazanmak için başkalarına hizmet vermek, başkalarının altında çalışman gerektiğini söyledi.


Eğer 60 yaşınıza geldiğinizde ailenizi, kendinizi doyurmak için AKTİF olarak çalışmak istemiyorsanız, iyi dinleyin.




Bu gönderide size pasif gelir oluşturmanın ufak bir yol haritasını oluşturduk:


01. Başla! Zamanını başkalarının hayalleri için harcamayı bırak ve kendi hayallerin için ÇALIŞmaya BAŞLA.


02. Üretmek istediğin ürünü tespit et. Neyi üretmeyi sevdiğini tespit et, yaparken seni ne mutlu ediyor? Yaptığın işten mutlu olman, uzun süreli ve başarılı bir kariyerin anahtarıdır.


03. Vizyonunu belirle. İnsanların seni hangi kelimelerle hatırlamasını istersin? Yardımsever, yetenekli, idealist ve kalite mükemmelliyetçisi vs vs.


04. Pazarı analiz et. Üretmekten mutlu olduğun şeyi kimler nasıl pazarlıyor ve nasıl gelir elde ediyor? Kaç paraya satıyor?


05. Hedef kitleyi belirle. Üretmekten mutlu olduğun şeyi aldığında gerçekten mutlu olacak o kişi kim? Bir kişiyi tespit et, daha sonra bu kişiye benzer herkesi hedef al.


06. Pastanın sahipsiz dilimini bul. Araştırmanı yaparken markette insanların yapmadığı, hata yaptığı, senin daha iyi yapabileceğin o ufak boşluğu bul. (Niche)


07. İçerik stratejini belirle. Hangi konular hakkında konuşabileceğini belirle.


08. İçerik+Tecrübe+İnsan İlişkileri. Öyle içerikler üret ki sadece bilgin ve yeteneğini değil, bunların arkasındaki kişiliği yani KENDİN'i onlara tanıt.


09. Kitleni, topluluk mantalitesine sok. Sürekli üret, sürekli onlarla paylaş. Bir süre sonra onların alışkanlığı haline geldiğinde, kendi topluluğunu kurmuş olacaksın.


10. Ürün araştırması yap. Bu insanları mutlu edecek ve işlerine yarayacak, senin üretebileceğin ürünü belirle.


11. Güven duygusu aşıla. İnsanlar güvendiği yerlerden alışveriş yaparlar. Eğer insanlar para verdikten sonra kötü bir ürünle karşılaşırlarsa, bilki bütün o insanları kaybettin. Akademi'den sana bir öneri, insanlara öyle bir ürün üret ki umduklarından fazlasını bulsunlar.


12. Pazarlamasını yap. Geri dönüşleri güven ortamını güçlendirmek için paylaş. Ürüne ihtiyacı olan insanlara ürününü tanıt ve göster. İyi ürün, kendi kendini pazarlar. Ürünün iyi değilse, iyileşene kadar pazara açılma, yoksa geri dönüşü kariyerinin çöküş noktası olacaktır.


İşte 40 bin kelimelik kitabımızın, 200 kelimelik bir kısmı. Eğer müziğinizden gerçek bir kariyer oluşturmak ve hayallerinizin peşinden koşarken sizi olduğunuz yerden, ileriye elinizden tutarak götürecek bir kaynak arıyorsanız; "Music Business: Ustası Ol" tam size göre.


Akademi herkese başarılar diler!

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Коментарі


bottom of page