top of page

Müzik Prodüktörleri Neden Bir Web Sitesine İhtiyaç Duyar?



Gerçek bir hayran kitlesi oluşturma konusunda hiç sorun yaşadınız mı? Bunun nedeni bir web sitenizin olmaması olabilir. Çoğu sanatçı, buna gerek olmadığını düşünüyor ancak durumlar ne yazık ki öyle değil…


Size bir web sitesine sahip olmanın nasıl daha fazla hayran kitlesine, kâra veya fırsata yol açabileceğini, EMA ekibi olarak sebepleriyle birlikte 5 maddede açıklayacağız. Hazırsak başlayalım. :)



1. Projelerinize Ekstra Bir Profesyonellik Katar


Bu çok önemli bir maddedir. O yüzden bu maddeyi başa koymak istedik...


Bu sektörde profesyonel olmak inanılmaz derecede önemlidir.


İnsanların sizinle ilgili görüşleri, sizin hakkınızda sahip oldukları tüm bilgilerin toplamına dayanmaktadır.

Peki bu ne anlama geliyor?


Diyelim ki bir sanatçının Instagram'da harika bir imajı, takipçisi ve oldukça iyi bir Facebook takipçisi var. Anında birileri bu sanatçı hakkında epey fikre sahip olacak.

Ancak sonra SoundCloud hesabına gidiyorsunuz ve sadece 75 takipçisi olduğunu görüyorsunuz. O zaman projeleri hakkında ne düşünürsünüz?



2. PROFESYONEL GÖZÜKECEK BİR E-POSTA OLUŞTURUN


Güvenilirlik kazanmanın en kolay yolu budur.


Tamam, diyelim ki 2 e-posta aldınız. Hangisini daha ciddiye alacağınıza karar vermenizi istiyoruz...


Ya da…


Bence bir düşünün :)


En azından bir web sitesine sahip olmaları veya bir web sitesiyle ilişkili olmaları gerekir. Bu sadece size daha fazla güvenilirlik kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda sitenizi ziyaret etmek için ilgi uyandırır!



3. DAHA FAZLA İNDİRMEYE SAHİP OLUN


Soundcloud'da şarkılarını, karşılığında hiçbir şey almadan dağıtan herhangi bir sanatçı aslında büyük bir fırsatı elinden kaçırıyor!

Beatport'un yaptığı gibi şarkı başına 1,99$ ücret almanız gerektiğini söylemiyoruz elbette :)




Ama neden bir e-posta talep etmiyorsunuz, beğenin veya takip edin?


Hayranınızın müzik dinlemek istediklerinde size geri döneceğine güvenme çağı sona erdi. Her gün yüzlerce şarkı, video, reklam ve telefon görüşmesi bombardımanına tutuluyorlar. Tüm bu gürültüyü kesmek çok zor.


Bu yüzden onlara projenizin var olduğunu hatırlatmak için birçok yolunuz olmalı!


Hayranlarınızla bağlantıda kalmak için e-posta, beğeni ve takip toplamak çok önemli olacak.


Peki E-Mail mi yoksa sosyal medya mı?



Müzik tanıtımı için en az kullanılan stratejiden bahsetmek istiyorsanız, hayranlarınızın e-postalarını toplamaktan bahsedelim.


İlk önce hayranlarınızın e-postalarını neden toplamanız gerektiğini açıklayarak başlayacak ve sonra bunu kendi sitenizde nasıl yapabileceğinizi göstereceğiz.


Çoğu sosyal platformda sorun şu ki, hayranlarınız sizi takip ediyor olsa bile, haber akışlarında her gün gördükleri milyonlarca içerikle rekabet ediyorsunuz.

Facebook gibi platformların içeriğinizi yalnızca gerçek hedef kitlenizin küçük bir bölümüne gösterdiğinden bahsetmiyorum bile.


adweek.com tarafından yapılan bir araştırma, Facebook sayfa gönderisinin, gönderi başına ortalama olarak bir sayfanın toplam hayran kitlesinin yalnızca %2,6'sına ulaştığını bildirdi.



Bu, sosyal medyanın etkili olmadığı anlamına gelmez, sadece bir şarkı yayınladığınızda daha fazlasını yapmanız gerektiği anlamına gelir.


E-postaların güzelliği, kontrolünüz altında olmasıdır. Yeni bir şarkı yayınlarken tüm hayranlarınıza kişisel olarak bir e-posta gönderebilir ve onu görmelerini sağlayabilirsiniz. (hiç kimsenin e-posta açılma oranının %100'de olacağının garantisi yoktur ama sizin bu konunun önemini kavradığınızı düşünüyoruz.)


İndirmeler için E-posta Ticareti Yapın


İnsanların size e-postalarını vermek istemesini nasıl sağlarsınız?

Aslında bu oldukça basit.


Soundcloud aracılığıyla ücretsiz indirmeler sunmak yerine, insanların indirmeyi sitenize almaları için e-postalarını girmelerini sağlayın. Web sitenizi oluşturduğunuzda, Mailchimp gibi ücretsiz eklentiler indirebilir ve ücretsiz indirmeler almak için e-postalarına girmeleri gereken bir sayfa oluşturabilirsiniz.




4. KENDİNİZE BİR BLOG OLUŞTURUN



Bir blogu yönetmek zaman alıcı olabilir, ancak aynı zamanda tonlarca trafik de getirebilir.


Müzik prodüktörü olarak bir blog sunmak, hayranlarınızın müziğinizden daha fazlası için geri gelmesini sağlamanın harika bir yoludur.

Ryan Hemsworth, Soundcloud'da neredeyse 50 bin takipçisi olan bir müzik blogu olan Secret Songs'u kurdu. Bu Soundcloud'daki her şarkı 100.000'den fazla çalınıyor.


Geçen gün kendi parçalarından birini yayınladı ve 155 binin üzerinde dinlendi! Ne kadar şaşırtıcı değil mi ? :)



Sevdiğiniz farklı albümler hakkında blog yazabilir veya stüdyoda kullandığınız tekniklerden bahsedebilirsiniz.


Konunun gerçekten bir önemi yok, önemli olan hayranlarınıza geri gelip markanızla etkileşim kurmaları için daha fazla neden sunabilmeniz...



5. PARA KAZANABİLECEĞİNİZ BİR KAYNAK OLUŞTURUN


Sanatçının birden fazla gelir akışı bulması gerektiğine gerçekten inanıyoruz. Web siteniz bunu yapmak için mükemmel bir yerdir.


Üreticilerin mal veya grafik sanatı gibi şeyler sattığını görmek oldukça yaygındır. Korsanlığın artması ve müziğin bolluğu ile yapımcıların nakit akışı yaratmanın başka bir yolunu bulması gerekiyor.


Burada örnek vermek gerekirse, şu an okuduğunuz bu köşe yazısının da içerisinde bulunduğu EMA'nın web sitesini verebiliriz...




Kendi web sitenize sahip olmanın en iyi yanı, üzerinde istediğiniz her şeyi satabilmenizdir. Bu, aracı kişileri ve kurumları ortadan kaldırdığınız ve para kazanma şekliniz üzerinde çok daha fazla kontrol sahibi olduğunuz anlamına gelir.


 

Özet

Bu yazımda günümüz dijital çağında oluşan 'sosyal medya ve internet kullanımı' ile ilgili araştırmalar yapıp bunların üzerinde durdum. Özellikle biz müzisyenler bu dönemde sanatımızı duyurmak istediğimizden dolayı bu tarz içeriğe sahip bir köşe yazısı yayınlamaya karar vermiş olup, araştırmaya da yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı önem verdim.

Furkan Köksal







Kaynakça : https://cymatics.fm/blogs/production/benefits-of-having-a-website-as-a-music-producer












müzik sektöründe pazarlama, müzik sektöründe pazarlama yolları, müzik sektöründe pazarlama nasıl olur, müzisyen websitesi oluşturma, müzisyen websitesi nasıl olmalı, soundcloud hesap yönetimi nasıl olmalı, müzisyen epostası, müzisyen epostası nasıl olmalı, müzisyen blogu oluşturma, müzisyen blogu nasıl oluşturulur, müzik sektöründe para kazanma yolları, müzik sektöründe para kazanma nasıl olur, profesyonel olmak isteyen bir müzisyen ne yapar, müzik sektöründe sosyal medya kullanımı, müzisyenlerin sosyal medya kullanımı nasıl olmalı, müzik sektöründe daha fazla indirmeye sahip olma, müzik sektöründe projelere profesyonellik katma, müzik sektöründe projeme nasıl profesyonellik katarım, müzisyen website örnekleri, müzik sektöründe website önemi, müzik sektöründe pazarlamada websitesinin yeri, müzik sektöründe kaynak oluşturma, müzik sektöründe kaynak nasıl oluşturulur, müzik sektöründe beğeni toplama, müzik sektöründe takipçi kazanma, müzik sektöründe eposta toplama, müzik sektöründe popülerlik, müzik sektöründe güvenilirlik kazanma, müzik sektöründe güvenilirlik, müzik sektöründe popüler nasıl olurum, müzik sektöründe takipçi nasıl kazanırım, müzik sektöründe beğeni nasıl kazanırım





İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page