top of page

Sosyal Medyada Kitle Nasıl Oluşturulur?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021

Akademi! 🔥


Bugünkü postumuzda güven duygusunu nasıl inşa edeceğinizi paylaşmak istedik. Fakat bundan önce, güven duygusunun NEDEN önemli olduğundan bahsedelim…


GÜVEN duygusu psikolojik bir İHTİYAÇTIR. 🔥✅


Güven duygusu, sizin ve takipçilerinizin arasında kurulması gereken en önemli köprüdür. Takipçileriniz ile gerçek bir etkileşim içerisinde olmak istiyorsanız ilk önce güven köprüsünü inşa etmeli ve takipçilerinizin hayranlarınıza dönüşmesine önayak olmalısınız. ✅


Güven duygusu sizin hayranlarınızın, takipçilerinizin, kitlenizin, topluluğunuzun sizden alışveriş yapmasını sağlayan bir gereksinimdir. 🙋‍♂️


Maalesefki günümüzde internette satış yapan kişi markalarının %70’inin amacı SADECE para kazanmak. İnsanlara bir DEĞER katmak değil. (Para, aldığın ürün için ödediğin bedeldir. DEĞER ise aldığın ürünün sana kattıklarıdır.)


Ortam böyle oluncada, bunun tam tersi olan şirket ve kişiler, kalplerini döktükleri ve ürettikleri ürünlerini (fiziksel ve dijital) insanlara satabilmek için ÇOK İNCE BİR İP üzerinde yürümek zorundalar.


İşte güven duygusu, burada işin içerisine giriyor. Güven ortamı inşa edebilmiş insanlar ancak bu kalplerini döktükleri ürünlerini büyük kitlelere ulaştırabiliyorlar.


Bir üretici olarak bizde aynı gemideyiz. Düşünün, Akademi olarak 1.000+ stüdyoya “Mixing: Ustası Ol” kitabını sokabildik. Sosyal medyada satış yapan bir şirket, güven duygusunu bu satın alan müşterilerinin içerisine yerleştirmeseydi, bu gerçekleşir miydi? Tabiki de hayır.


Akademi’den alışveriş yapan kişi biliyor ki MB:UO kitabından alacakları değer, ödeyecekleri paradan kat ve kat fazladır. İşte güven duygusu, insanları bu yönde düşündüren psikolojik bir ihtiyaçtır. (Bkz: Maslow üçgeni)


İşte bu yüzden GÜVEN duygusu psikolojik bir İHTİYAÇTIR.


Peki nasıl oluşturacağız biz bu güven ortamını?



✅ Bize işimize yarayan bilgiler sun. Bu aşamada her şey bir buzdolabı gibi sop soğuk. Kitleniz size karşı hiçbir güven duygusu hissetmiyor. Artık her yer bilgi ile dolu!


01. Paylaşmaktan mutlu olduğun bilgileri, görmekten mutlu olacak kitleyi hedefle.


02. Onlara yardımcı olacağını düşündüğün bilgileri paylaşmaya başla.


✅ Bizim problemlerimizi anla ve çöz. Bu aşamada kitlenize sorup, ihtiyaçları olanı öğren.


03. Hikaye ve DM özelliğini kullan. (Kullandığınız platformda)


04. İyi bir dinleyici ol. Aklı başında her yorum önemlidir. Nefret kusanlar değil tabii.


✅ Biz sana sorduğumuzda problemleri çöz.


05. İnsanların acı noktalarını öğren.


06. Bu acıyı nasıl giderebileceğin hakkında çalışmalara başla.


✅ Biz sormadan bize ihtiyacımız olanı ver.


07. Problemi biliyorsun, neyi üretmekten hoşlandığını biliyorsun. Çözüm yollarını düşündün. Şimdi ise harekete geç ve insanların sorunlarını çözmek için paylaşıma başla.


08. Bu noktada güven duygusu başlamış bulunmaktadır. Artık insanlara yardım eden bir oluşumun sahibisin. Fakat her şeyin de en başındasın.


✅ İhtiyacımızın olduğunu bilmememize rağmen, bize ihtiyacımız olan bir şey sun.


09. Bu noktada kitleniz (Sanatçılar) ihtiyaçlarının olduğunu bilmediği (Kariyer) bir içerikle karşılaşır (Başarılı müzik kariyeri nasıl oluşturulur?)


10. İçeriğin de ötesine git, onlara öyle bir şey sun ki bütün problemleri kökten çözülsün (Music Business: Ustası Ol)


✅✅ Gerçek gücü onlara bir şeker gibi uzat. Bu aşamada sizin onlara verdiğiniz (içeriğinde ötesinde olan) her ne ise, bundan yararlanan bireyler size bir takım DUYGU’lar beslemeye başlar. GÜVEN. Güven duygusunun bir sonraki aşaması ise HAYRAN’lığa ön ayak olan SEVGİ duygusudur.


11. Bu aşamada kitleniz akıllarına gelecek ve gelmeyecek belli bir konudaki bütün problemlerinden SİZ’in sayenizde arındıklarını bilir. Yollarında bulunan engelleri nasıl aşacağını bildiğini ve hedeflerine nasıl ulaşacaklarının yol haritasına sahip olduğunu fark ederler.


Tebrikler. İşte bu 10. Aşamamız olan son aşamadan sonra, SİZİN SAYENİZDE gerçekten güçlü, bilgili hisseden kiteniz, SİZİ uzuun bir süre HAYRAN’lık seviyesinde takip edecektir. Artık onların güven ortamının içerisinde değil, tam kalbindesin.


Parçalarını dinleyecek ya da biletlerini, altyapılarını satın alacak, konserine gelecek bir KİTLE’ye mi ihtiyacın var? Güven duygusu senin tek cevabın.


✅ Bu ufak bilgi bütününü okuduktan sonra daha derin bilgilere sahip olmak mı istiyorsun? 43 bin kelimelik “Başarılı bir sanatçı kariyeri nasıl oluşturulur?” sorusunu cevaplayan yeni devasa kaynağımız “Music Business: Ustası Ol” çıktı.





İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page